IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Viacom с 12% спад на печалбата заради слаби продажби на DVD

В същото време телевизионните канали на компанията се представят добре, като приходите им са нараснали с 5,6%, а печалбата - със 7%

17:03 | 03.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Viacom с 12% спад на печалбата заради слаби продажби на DVD

Печалбата на щатската медийна компания Viacom се е понижила за тримесечието до 31 декември, което се явява първо фискално за групата, с 12% заради слабите DVD продажби на звеното Paramount Pictures, предаде Wall Street Jounal.

Печалбата на Viacom е 610 млн. долара, или 1 долар на акция, спрямо 694 млн. долара, или 1,14 долара на акция, година по-рано. Приходите са се понижили с 4,8% до 3,83 млрд. долара при очаквания за 4,07 млрд. долара.

Освен на Paramount компанията е собственик и на телевизионни канали като MTV и Comedy Central, които се представят добре. Приходите там са нараснали с 5,6%, а печалбата - със 7%. рекламните приходи на телевизионното звено са нараснали с 10% в САЩ и със 7% в световен мащаб.

Конкурентът на Viacom Time Warner обаче отчете много по-силен ръст - с 21%, в рекламните приходи на бизнеса си с телевизионни канали.

Приходите на Paramount Pictures падат с 16%, а печалбата - със 77%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:22 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още