Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Visa надмина очакванията за печалбата си

Международните пътувания се насочват към възстановяване, а ваксинациите набират сила, което подкрепя бизнеса на гиганта в разплащанията

Visa надмина очакванията за печалбата си

Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Visa надмина очакванията за тримесечната печалба, след като вътрешните разходи на потребителите се върнаха почти до нивата си отпреди пандемията, а международните пътувания са напът да се възстановят благодарение на нарастващите ваксинации и отварянето на икономиките, предава Ройтерс.

Компаниите за разплащания наблюдават скок на обемите, след като разходите за пътувания и развлечения отново набират сила, а нарастването на онлайн търговията по време на блокадите заради Covid-19 насърчи трансакциите.

Visa отчете 34% скок на тримесечния обем на разплащанията при постоянни валути, докато броят на обработените трансакции е скочил с 39 на сто.

„Що се отнася до вътрешния ни бизнес, се върнахме почти там, където бяхме, ако пандемията никога не се беше случила“, коментира главният финансов директор Васант Прабу.

Още по темата

„Единствената част от нашия бизнес, която все още не се е върнала там, където беше, са международните пътувания. Това е следващият етап на възстановяване“, допълва той.

Трансграничните обеми са нараснали с 47% при постоянни валути през тримесечието.

Обемите на пътните разходи през юли са се доближили до нивата от 2019 г., докато тези за развлечения са надвишили тези от май, посочи Прабу пред анализатори.

Общите приходи на компанията са се покачили с 27% до 6,13 млрд. долара. Ако тенденциите от юли се запазят, растежът на нетните приходи за четвъртото тримесечие се очаква да бъде колкото този за третото тримесечие, твърди Прабу.

Нетната печалба е нараснала до 2,58 млрд. долара през тримесечието, завършило на 30 юни, от 2,37 млрд долара година по-рано. На коригирана база Visa отчете 1,49 долара печалба на акция, спрямо прогноза на Refinitiv за 1,35 долара на акция.

Прабу твърди, че няма доказателства делта вариантът на коронавируса да влияе на това дали хората пазаруват в родните си страни.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Мън Уанджоу от Huawei и прокурорите от САЩ са близо до споразумение