Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Влиза ли суперкомпютърът в мащабните проекти на бизнеса?

Международна конференция за високопроизводителните изчисления ще обсъжда новостите във високите технологии, съобщи проф. Светозар Маргенов

Влиза ли суперкомпютърът в мащабните проекти на бизнеса?

Снимка: Pixabay

Мащабните проекти на бизнеса във всяка високотехнологична област имат необходимост от обработка на големите по обем данни, но без използването на суперкомпютри това не е възможно.  Влизат ли високите технологии в дейността на фирмите? 

Още по темата

„Българският бизнес не използва достатъчно ефективно суперкомпютъра“, заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria  проф. Светозар Маргенов от Института по информационни и комуникационни технологии към БАН.

Той обаче обясни, че има постоянно партньорство с бизнеса, „но това не е достатъчно“.

„Големият бизнес се очаква да бъде по-активен за големи и мащабни проекти, тъй като няма високотехнологична област, която да не се реализира без суперкомпютърни симулации“, посочи проф. Маргенов.

Той обаче подчерта, че България заема своето достойно място в света на високите технологии.
„Бяхме в топ 500 със суперкомпютъра си. В продължение на години водещи бяха Съединените американски щати а в последната класация на първо място е японска машина“, обясни ученият.

По думите му големите обеми данни сами по себе си не водят до нищо, тъй като те трябва да бъдат обработвани и без суперкомпютрите съществуването на тези данни не е пълноценно.

Повече за Международната конференция в областта на високопроизводителните изчисления, която се организира от Института по информационни и комуникационни технологии към БАН, очаквайте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.


 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Сайтове в ЕС масово публикуват ненадеждни отзиви за стоките и услугите си