IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VMware има нов вицепрезидент от България

Венцислав Почекански ще отговаря за научно-развойната дейност на компанията

14:45 | 27.04.22 г.
<p>
	<em>Снимка: VMware</em></p>

Снимка: VMware

Венцислав Почекански е новият вицепрезидент за научно-развойна дейност на американската технологична компания VMware, обяви тя в съобщение до медиите.

В него се посочва още, че това е второто назначение на вицепрезидент от българския офис на гиганта. Първото беше на Диана Стефанова през 2019 г., когато тя стана вицепрезидент "Регионални стратегии за развитие".

Почекански ще ръководи 320 души в България, Индия и Израел, които работят във VMware Carbon Black. В сътрудничество с екипите от САЩ те разработват продуктите на VMware за киберсигурност.

Венцислав Почекански стои зад създаването на бизнес звеното по киберсигурност в България през 2020 г. Днес в него работят 100 души. Той има над 20-годишен опит в софтуерната индустрия. Занимавал се е с мултимедийни системи, компютърни игри, продукти за телеметрия, виртуализация, управление и автоматизация в компаниите Sciant, Docker и VMware.

“Имаме визия за свят, защитен от кибератаки, а мисията ни е да трансформираме сигурността чрез BigData и анализи в облака. Киберсигурността е много динамична област, в която постоянно се появяват нови предизвикателства и се отваря ново поле за иновации. Екипът ни се разраства глобално и тази година само в България целим да привлечем над 50 талантливи софутерни инженери от всяка точка на страната”, споделя Венцислав Почекански за визията и мисията на екипа му.

Почекански притежава магистърска степен по „Информатика“ със специализация „Компютърна графика“ от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още