IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VMware няма да съкращава работни места в България

Преструктурирането на компанията ще засегне два от обектите ѝ в САЩ

10:58 | 28.01.16 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
VMware няма да съкращава работни места в България

Обявеното преди дни преструктуриране на производителя на софтуер VМware няма да засегне работата и бъдещите планове на офиса на компанията в България, обявиха от фирмата за Investor.bg.

„Екипът на VMware в България разполага с висококвалифицирани ИТ специалисти, които играят ключова роля в развитието на SDDC бизнес направлението и в разработването на най-новите решения на компанията. Амбицирани сме да продължим увеличаваме и развиваме нашия екип в България“, посочва в имейл компанията.

Коментарът е по повод излизането на отчета на VMware за фискалното тримесечие, по време на представянето на който стана ясно, че компанията планира да съкрати 800 работни места.

От VMware България твърдят, че компанията реорганизира своя инвестиционен портфейл в световен мащаб и поради това ще фокусира инвестициите си в области и продукти с потенциален растеж.

„Това глобално преструктуриране няма да повлияе на инвестициите на VMware в страната. VMware ще продължи да развива звеното си в България като най-големия център за проучвания и развитие в региона на Европа, Близкия изток и Африка“, посочват още от фирмата.

По думите на ръководството ѝ във връзка с планираното преструктуриране до края на март 2016 г. VMware ще затвори два обекта – в Ървинг, Калифорния, и в Бърлингтън, Онтарио.

Случващото се по никакъв начин няма да се отрази на дейностите на компанията, свързани с VMware IT Академия.

„Aмбицирани сме да помогнем на студентите да придобият умения, които ще ги направят по-успешни при професионалната им реализация. Ще продължим да инвестираме и в нови образователни програми“, коментираха от компанията.

На въпрос как България се вписва в новата стратегия на фирмата след придобиването от Dell, от компанията посочват, че звеното за проучвания и развитие в страната заедно с Center of Excellence продължават да са стратегически обекти за VMware на глобално равнище.

„Промяната не засяга работата и бъдещите планове на офиса на VMware в България“, категоричен е софтуерният производител.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:42 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
panther
преди 8 години
VMWare има вече изграден прилично голям офис и инфраструктура в България, и добре че дойде, че оказва добро влияние на ИТ пазара на труда.От другите офиси в Европа само този в Армения е на сходно ниво като заплати, но пък нашите специалисти са по-добри.А другите офиси в Европа са: 1. по-малки, 2 в държави като Франция, Германия, Ирландия, UK, там програмистите са 2-4 ПЪТИ по-скъпи (като се има предвид наеми, данъци и осигуровки и административен овърхед).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 1
misanthrope
преди 8 години
Стига се цензурирали *** бе, казах ви, не тоя ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 1
misanthrope
преди 8 години
Само за да уточним, един квалифициран ИТ специалист в България излиза на работодателя си между 2000 и 3000 евро месечно, че ако се включи тук и някой бонус, *** билдинг и подобни, и нагоре. Това не са малко пари за Източна Европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 4
misanthrope
преди 8 години
Евтини евтини, колко да са евтини? На тези нива са в Румъния, Поляците МОЖЕБИ да са незначително по-скъпи, Унгария и тя е някъде тук, Сърбия също, за Украйна няма да говорим, само дето покрай войната там е спек.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
Pronto
преди 8 години
Кой ще съкрати най-евтините програмисти в Европа!?Направо да прехвърлят още персонал тука
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още