IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen планира да пусне конкурент на Tesla

Електромобилът ще се предлага на цена под 20 хил. евро

08:33 | 09.11.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Volkswagen има намерение да продава електромобили за под 20 хил. евро и да защити германските работни места като превърне три фабрики в производители на конкурентни превозни средства на тези на Tesla, твърди източник на Ройтерс, запознат с плановете.

VW и други автомобилни производители не успяват да се адаптират бързо към строгите правила, въведени, след като беше открито, че компанията е извършила измами с тестовете за дизелови емисии, а миналия месец главният изпълнителен директор Херберт Дийс предупреди, че германската автомобилна индустрия е пред изчезване.

Плановете на VW за електромобила са за производствен обем от 200 хил. превозни средства. Въпросът ще бъде обсъден на среща на надзорния съвет на 16 ноември, твърди източник, запознат с въпроса.

Друго превозно средство – I.D. Aero, ще бъде създавано в завод, който в момента произвежда VW Passat, допълва източникът.

Производителят на автомобили, който на този етап отказва да коментира плановете си, също така се очаква да обсъди големи партньорства с производителя на батерии SK Innovation и с конкурента си Ford, твърди още източникът.

На срещата на 16 ноември ще бъде обсъден планът на Volkswagen за насочване от това да бъде най-големият производител на автомобили с двигатели с вътрешно горене в Европа в масов производител на електромобили, коментира друг източник на Ройтерс.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 21 rate down comment 1
Sokratus
преди 5 години
Три години след ДизелГейт и обявяването, че VW ще станат компания произвеждаща само електрически автомобили, VW нямат нито един автомобил замислен като електрически! Оня ден написаха, че изхарчили ?13.5 млрд в разработки! И резултата е нула електрически автомобили! Тези, както и BMW и MB нямат никакво намерение да правят електрически автомобили само приказки и най-много да ги направят хибриди!Малко факти от историята. През 20 май 2010 Тесла купуват фабриката си в Фриймонт и през 22 'ни 2012 вече излизат първите бройки на Model S! За две години, без да си имал понятие от автомобили и си нямал фабрика вече ги произвеждаш. Гигафактори 1 започва да се строи през януари 2015 и през Юли 2016 започва да произвежда! Отново срок под две години!А големите производители на автомобили от три годни само приказват!Пълни бърборковци
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още