IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Все повече компании виждат ползи в услугите на Square

Това насърчи тримесечните резултати на американската финансова компания

23:43 | 09.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;squareup.com</em></p>

Снимка: squareup.com

Американската финансова компания Square доказва, че нейните услуги за разплащания са толкова ценни за веригите магазини, колкото и за уличните търговци, които търсят възможности за приемане на кредитни карти, пише Bloomberg.

Тези големи фирми се насочват все повече към Square, за да намерят прости начини за осъществяване на трансакции. Благодарение на това компанията отчете печалба, която надминаха прогнозите на анализаторите и повиши годишната си прогноза.

Коригираните приходи са нараснали с 45 на сто до 257 млн. долара през третото тримесечие, в сравнение със средната прогноза за 245,3 млн. долара. Базираната в Сан Франциско компания е обработила брутни разплащания на стойност 17,4 млрд. долара, което е увеличени с 31% спрямо година по-рано и е над очакваното от анализаторите.

Книжата на Square увеличиха стойността си почти тройно през последната година, тъй като инвеститорите виждат стойността в нейния продукт за малки и средни компании.

В допълнение към разплащанията Square добавя услуги, които правя управлението на бизнеса по-лесно. Така например тя предлага начини за следене на часовете на служителите.

Square заяви, че близо половината от обема на нейните брутни разплащания е дошъл от търговци, които генерират по над 125 хил. долара годишни приходи от продажби.

Главният финансов директор Сара Фрайър заяви, че по-голямата част от растежа на по-големите търговци е дошъл от нови организации, които се присъединяват към клиентите на Square, а не от растежа на вече съществуващите.

"Започваме да навлизаме в сегменти, в които не можехме преди няколко години“, коментира още Фрайър в интервю.

Square се опитва да привлича нови търговци, като създава продуктови специфики за различните групи компании.

Коригираната печалба преди лихви, данъци, обезценяване и амортизация, е достигнала 34 млн. долара, или 7 цента на акция, в сравнение със средната прогноза на анализаторите за 5 цента на акция. За цялата година Square прогнозира коригирани приходи от 966 млн. долара. Това е над предишната прогноза за 935 млн. долара.

Печалбата на акция, при изключването на някои елементи, се очаква да бъде между 24 и 25 цента, отново над по-ранната оценка за 23 цента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още