IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Външна комисия препоръча да не се повдига обвинение срещу наследника на Samsung

Това е подкрепа на защитата на Лий Дзие-Юн

20:45 | 26.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;SeongJoon Cho/Bloomberg</em></p>

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Външна комисия за разследвания в Южна Корея препоръча на прокурорите да не обвиняват наследника на Samsung Group Лий Дзие-Юн във връзка със сливане от 2015 г. и предполагаеми счетоводни измами, обяви Върховната прокуратура в страната, цитирана от Ройтерс.

Препоръката може да помогне за проправяне на път за адвокатите на Лий, които да оспорят основанието на делото, свързано с обвинения, произтичащи от сливането на два от филиалите на Samsung.

Комисията включва експерти от 15 области, включително юридическите кръгове, академичните среди, медиите и граждански групи. Препоръката не е обвързваща, но прокурорите са следвали съветите на подобни състави при всички осем предишни инстанции, посочват правни експерти.

„По-голямата част от външната комисия за преглед на случая, състояща се от 14 членове и един неприсъствал на срещата, гласува препоръка към прокурорите да не обвиняват Лий и да спрат разследването срещу него“, коментира говорител на Върховната прокуратура. От своя страна, прокурорите посочват, че планират да вземат финално решение, след като оценят резултатите от разследването си и решението на външната комисия.

Адвокатите на Лий посочват в изявление, че оценяват решението.

Върховната прокуратура има възможност да сформира такъв състав, когато самата прокуратура или подсъдимият иска преглед от експерти.

Препоръките са в подкрепа на защитата на Лий, тъй като отсъденото от групата е в негова полза, посочва адвокат по наказателна защита, който не е замесен в случая.

Прокурорите поискаха от съда да издаде заповед за арест на 52-годишния Лий като част от разследване за предполагаема счетоводна измама. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още