IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Walmart ще си партнира с MGM, за да подсили платформата си за видео стрийминг

Американският гигант в търговията на дребно ще се бори с конкуренти като Netflix и Amazon, използвайки богатия филмов архив на легендарното студио

11:25 | 08.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският гигант в търговията на дребно Walmart Inc заяви в понеделник, че ще си партнира с филмовото студио Metro Goldwyn Mayer (MGM) за създаване на съдържание за своята платформа за видео стрийминг Vudu, която беше закупена преди осем години, съобщава Ройтерс.

Walmart се опитва да подсили позициите на Vudu в силно конкурентния пазар на видео стрийминга, като увеличи броя на месечните потребители. В това отношение платформата все още изостава от конкуренти като Netflix Inc, Huli LLC, Comcast Corp и 21st Century Fox Inc. 

Според медиите Walmart цели да изгради една силна платформа, която успешно да се бори с Netflix, създавайки достатъчно атрактивно видео съдържание, което да привлече голям брой потребители.

Компанията продължава да търси опции да се наложи сред потребителите, които живеят извън големите градове, където този тип услуги все още нямат такава широка популярност.

Walmart и MGM ще направят изявление по време на конференция в Лос Анджелис в сряда. Тя ще включва и обявяването на първата съвместна продукция, която ще се излъчи от платформата.

„Във връзка с това партньорство MGM ще създаде изключително съдържание, базирано на богатата филмова библиотека на студиото, като това съдържание ще се излъчва изключително и само от платформата Vudu”, заяви говорителят на Walmart Джъстин Ръшинг.

Фокусът на това партньорство ще бъде насочен към семейната аудитория на Walmart, сподели още той.

Лицензираното съдържание е ефективна стратегия във време, в което излъчването на оригинално съдържание е скъпо начинание. Още през юли Netflix заяви, че е похарчила 8 млрд. долара за оригинално съдържание. Програмният бюджет на Amazon за Prime Video възлиза на 4 млрд. долара, докато американската телевизия HBO, притежавана от AT&T, обяви, че е похарчила 2,7 млрд. долара през настоящата година.

Walmart придоби Vudu през 2010 г., за да се предпази от спада в продажбите на DVD, премествайки се на по-актуалния и динамичен пазар за онлайн видео стрийминг.

Платформата на американския гигант обаче все още не представлява особена заплаха за големите имена в бизнеса, доминиращи в този дигитален сегмент.

Vudu предлага около 150 хил. заглавия, които могат да бъдат наети или закупени, а безплатната ѝ услуга Movies On Us включва 5000 филма и телевизионни предавания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още