IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Waymo временно спря работа в Сан Франциско заради изборите

Компанията твърди, че трябва да се погрижи за сигурността на своите служители

12:11 | 04.11.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Caitlin O&#39;Hara/Bloomberg</em></p>

Снимка: Caitlin O'Hara/Bloomberg

Производителят на технологии за автономно управление на автомобили Waymo временно спира операциите си по шофиране в Сан Фрациско от съображения за безопасност, свързани с изборите за президент в Съединените щати, предава Ройтерс, позовавайки се на информация от компанията.

Спирането е само за два дни.

„С оглед на безопасността и като имаме предвид сигурността на нашия екип, временно преустановяваме шофирането в Сан Франциско на 3.11 и 4.11“, обяви говорителка на звеното на Alphabet.

Новинарският уебсайт The Verge писа по-рано, че Waymo прехвърля колите си в Маунтин Вю, където ще бъдат паркирани на „сигурно място“. Медията се позовава на имейл от Transdev, която се грижи за операциите с автомобилите на Waymo.

Решението е взето от „от значителна предпазливост преди част от планираните протести, свързани с изборите“, обяви Крис Чунг, генерален мениджър на Transdev North America.

Собствениците на фирми в някои градове се опасяват, че може да избухнат граждански вълнения, особено ако резултатите от изборите се забавят. Напрежението в Съединените щати нарасна в навечерието на изборния ден.

Отделно от това производителят на самоуправляващи се коли Cruise заяви, че всички в компанията, включително шофьорите, са били пуснати в деня на изборите, за да гласуват. 

Още новини за технологичните компании можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още