IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WeWork съкращава 2400 служители в цял свят

Ходът е част от мерките за преструктуриране, които целят да пренасочат вниманието на компанията към основния й бизнес

19:01 | 21.11.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Компанията за споделени офиси WeWork съобщи, че съкращава около 2400 служители в цял свят на фона на усилията й да намали драстично разходите и да стабилизира бизнеса, след като само за няколко седмици се превърна от галеното дете в черната овца на Wall Street, предава Ройтерс.

„В рамките на възобновения ни фокус върху основния бизнес на WeWork и както вече съобщихме на служителите, компанията предприема необходимите съкращения, за да създаде по-ефективна организация“, заяви говорителка в комюнике.

„Съкращаването на работните места засяга приблизително 2400 служители в цял свят, които ще получат обезщетение за прекратяването на трудовия договор и други форми на подкрепа за преход в кариерата им“, допълни базираната в Ню Йорк компания.

Съкращенията са поредният знак за това до каква степен са се влошили перспективите пред WeWork, която през януари се оценяваше на 47 млрд. долара и планираше първично публично предлагане през септември, а сега е изправена пред парична криза и се бори за оцеляване.

Тя се отказа от плановете си за IPO на 30 септември, защото инвеститорите бяха притеснени от растящите загуби, бизнес модела й и корпоративното й управление. Съоснователят на WeWork Адам Нойман подаде оставка като главен изпълнителен директор седмица по-рано.

Компанията имаше 12 500 служители към 30 юни и още заети във филиалите й. Дългоочакваните съкращения са най-големият ход до момента на японската компания за инвестиции в технологии SoftBank Group, която осигури спасителна помощ от 9,5 млрд. долара на WeWork и скоро ще притежава около 80 на сто от акциите й. Тя цели да върне фокуса на компанията върху основния й бизнес и върху усилията за генериране на приходи.

При управлението на Нойман WeWork разду броя на служителите си, диверсифицира се във всякакви видове сфери, включително създаде училище и управлява жилищни сгради, и се разрастваше с бясна скорост без ясен път за постигане на рентабилност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още