IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wirecard повиши прогнозата си за 2025 г. благодарение на сделката със SoftBabk

Ръстът на онлайн плащанията също е ключов фактор за решението

13:19 | 08.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Wirecard повиши годишната си прогноза, посочвайки, че очаква оперативната ѝ печалба да нарасне до над 3,8 млрд. евро (4,2 млрд. долара) през 2025 г. благодарение на растежа на онлайн разплащанията и партньорствата ѝ с огранизации като SoftBank Group, пише Bloomberg.

Това представлява ръст от около 15% спрямо предишната прогноза за над 3,3 млрд. евро печалба преди данъци, такси, лихви и амортизация. Германската фирма за разплащания повиши и прогнозата си за приходите от продажби с 20% до над 12 млрд. евро.

Това са добри новини за Wirecard, след като в серия от статии Financial Times писа за подозрения за измама в някои звена на компанията в Азия, което доведе до стив на цената на акциите на германската фирма в началото на годината. След това книжата се възстановиха, тъй като през април Wirecard сключи партньорство за 1 млрд. долара с японската SoftBank, спечели клиенти и повиши прогнозата си за 2019 г. още през август.

"В допълнение към непрестанния успех с по-малките и средните по размер клиенти ибизнес партньори, засиленият фокус върху големи компании ще доведе до значително увеличаване на обема на трансакциите, което ще донесе и успешни икономии от мащаба", посочва Wirecard.

Тя заяви, че планира „значително разширяване“ на глобалния си отпечатък и очаква дигиталните плащания да се увеличат, тъй като търговците на дребно опознават клиентите си по-добре, когато плащат дигитално, а купувачите се възползват от допълнителни услуги, като кредити и застраховки.

През април SoftBank обяви, че ще инвестира 1 млрд. долара конвертируем дълг в Wirecard.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още