IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Workation – как да съчетаем работата с пътуване

Samsung и Google предлагат чудесно съчетание от хардуер и софтуер, с които пътешествията и работните задачи се сливат с лекота

08:59 | 20.06.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Samsung Electronics</em></p>

Снимка: Samsung Electronics

В последните години един нов термин започна да се налага все повече в международен план – workation – съчетаването на пътуването с работа. Дигитализацията и все по-достъпните възможности за туризъм направиха възможно пренасянето на личния ни офис в почти всяка дестинация в света. Ако някога казваха, че не е добре да смесваме работата и забавлението, днес нещата стоят по съвсем различен начин. Много хора виждат в съчетаването на тези две занимания възможност да се справят със стреса и да потърсят вдъхновение и продуктивност, докато са на път. 67% от американците, включени в проучване на Passport Photo Online, твърдят, че използват своята workation, за да „презаредят психически и емоционално“, а 94% споделят, че планират отново да поемат на такова пътуване през 2022 г.

Вече все повече хора използват възможността да работят от дистанция от някое приятно място. Истината е, че всички търсят повече гъвкавост, когато става дума за работа, а стоенето в офиса невинаги гарантира продуктивност.

Комбинацията от ваканция и работа днес е възможна и благодарение на редица технологии, които улесняват живота ни на много нива.

Съчетаване на полезното и приятното

Технологичните гиганти Google и Samsung са създали редица възможности, позволяващи да направим работните пътувания наистина приятни, така че денем например да работим от някое прекрасно кътче в Европа, а вечер да се наслаждаваме на мястото като туристи.

Докато Google се грижи за услугитe, които да ползваме в движение, Samsung ни предлага перфектния хардуер в лицето на смартфона Galaxy S22 Ultra, съчетаващ любимата функционалност на Galaxy Note (стилуса S Pen) и основните предимства на добре познатата ни S серия.

Samsung Samsung

Снимка: Samsung 

Как да пътуваме и да се забавляваме?

Може би първото, за което трябва да се погрижим, е да имаме надеждно устройство с нас. Всеки, който поема на път, се нуждае от издръжлив смартфон с достатъчно висока производителност, който да му служи във всяка ситуация, не само при стандартните работни процеси. Samsung Galaxy S22 Ultra залага на смел дизайн и качествени материали, като включва най-новото и най-устойчиво защитно стъкло Corning Gorilla Glass Victus+, което покрива гърба му и екрана. Самият корпус е от най-здравия алуминий използван в Galaxy до момента – Armor Aluminium, което го прави чудесен спътник в приключенията на всеки работещ от друга дестинация, защото може да разчита, че телефонът ще остане здрав при случайно изпускане, например.

За оптималната работа на приложенията се грижи първият 4nm процесор на Galaxy смартфон, .който гарантира  безпроблемно стриймиване, гейминг, видео разговори и други.

Разбира се, задача номер едно на всеки пътуващ е да се ориентира лесно на всяко ново място, на което попадне. Тук на помощ идва Google Maps – услуга, която дава достъп до изключително подробни карти, но и до безкраен списък от места, които да посетите. Към всяко от тях има добавени препоръки и отзиви от посетители, което е изключително удобно. За онези, които трябва и да се погрижат и за някои работни задачи по време на пътуването си,  Maps е платформата, в която лесно могат да открият подходящо споделено работно пространство. Ако пък предпочитате работата от кафенета и места с приказни гледки, то възможността за 45W супербързо зареждане на телефона е една от най-полезните функционалности на Samsung Galaxy S22 Ultra. Тя позволява да не губите излишно време за зареждане на устройството и възможно най-скоро да се отправите към следващото ново и вълнуващо място.

Магията на откриването

Откриването на нови култури, места и хора е вълшебната част от всяка ваканция, независимо дали е работна или не. Главният помощник в това е Google Lens – услуга, която може да ползвате през Samsung Galaxy S22 Ultra за намиране на информация за всичко около вас – от забележителности до допълнителна информация за продукти, изложени по витрините на магазините. Достатъчно е да включите една от невероятните камери на смартфона и да заснемете обекта, който представлява интерес. Оттук насетне Google намира всичко най-важно за дадената сграда, ястие или произведение на изкуството, което сте заснели и което представлява интерес за вас.

И понеже истинските откриватели не се спират и през нощта, на помощ идват подобрените Nightography възможности на телефона, като 2,4um пикселният сензор. Те са предназначени за заснемането на ясни нощни кадри, благодарение на технологията, позволяваща улавянето на повече светлина и данни от обективите на камерата. Super Clear Glass обективът пък има задачата да прави по-гладки нощни видеоклипове без отблясъци, за да запечатвате всеки момент от нощния живот на мястото, на което се забавлявате.

Чарът на пътуванията до нови места, било то по работа или не, е в запознанството с нови хора, а в случая на бизнес пътешествията – за създаване на важни и полезни контакти. Усъвършенстваните функции с изкуствен интелект на портретния режим на Samsung Galaxy S22 Ultra са всичко, което е нужно, за да направите перфектни кадри на хората, с които пътят ви среща.

Снимка: Samsung

Винаги свързани

Комуникацията с колеги и приятели от дистанция вече не е никакъв проблем. Винаги можете лесно да се свържете с екипа си през услугата Google Duo, предлагаща видео разговори с най-високо качество. Телефонът пък има 5G свързаност и гарантира стабилна връзка за споделяне на важни работни и лични моменти.

Онлайн срещите протичат гладко и благодарение на 6,8-инчовия Dynamic AMOLED 2X адаптивен 120Hz дисплей. Високата опреснителна честота гарантира, че няма да има накъсване на картината, което да дразни очите. Същевременно екранът е изграден от интелигентна технология за оптимизиране, която автоматично настройва дисплея спрямо околното осветление и дори подобрява контраста на цветовете. Благодарение на тази фунция, може да разчитате, че във видео разговорите от всяка точка на света ще изглеждате професионално и картината ще е безупречна.

Да запишем най-важното

Работната ваканция обичайно е изпълнена с много емоции, но и с достатъчно задачи. Samsung Galaxy S22 Ultra има вграден стилус S Pen, с който можете да си водите бележки за всичко важно от деня, независимо дали то е свързано с работа или не. Чрез него смартфонът се превръща в компактен тефтер, вграден в телефона, в който да пишете, рисувате, чертаете таблици и графики, които да изпращате на близки и колеги.

Истината е, че устройствата, които ползваме, стават все по-функционални и отговарят все по-адекватно на нашите променящи се нужди. Ако преди използвахме ваканциите само за пътуване, днес технологиите са тук, за да ги съчетаем по перфектен начин с работата и това да ни носи максимално удовлетворение.

В рамките на актуалната кампания на Samsung България до 22.06.2022 г. потребителите могат да закупят моделите от серията Galaxy S22 в комбинация с часовник от серията Galaxy Watch4, като часовникът е на половин цена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още