IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Xerox готви нови съкращения на служители

Те ще се случат след разделянето на компанията на две

10:50 | 08.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Xerox ще трябва да съкрати повече служители, след като се раздели на две. Това обяви следващият лидер на компанията, който прогнозира, че спадът на продажбите ще отслабне през следващите три години, пише Wall Street Journal.

Xerox се подготвя да отдели своите услуги в компания, наречена Conduent. Това се очаква да се случи в края на тази година.

Президентът Джеф Якобсън, който ще бъде следващият главен изпълнителен директор след отделянето, заяви в интервю, че компанията се нуждае от промени, за да има здрава основа.

„За съжаление, част от това е намаляването на броя на служителите“, коментира той.

Якобсън отказва да обяви колко работни места ще бъдат съкратени. Компанията заяви, че планира да подобри състоянието си с около 1,5 млрд. долара годишно, най-вече чрез намаляване на разходите.

Xerox очаква, че приходите ѝ през следващата година ще са същите като тазгодишните, а продажбите ще нараснат през втората половина на 2017 г.

Приходите от основния бизнес на компанията са спаднали с 3,7% до 8,04 млрд. долара по време на първите девет месеца на 2016 г., като се имат предвид валутните курсове.

Производителят на хардуер планира да пусне 29 нови продукта на пазара през следващата година, добавяйки към предложенията си нови модели принтери. Компанията ще представи и нов софтуер за обработка на документи в определени сектори, като здравеопазването например. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още