IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Xerox не успя да отговори на очакванията за приходите от тримесечието

Според последния отчет нетната печалба на Xerox спада до 89 млн. долара, или 34 цента за акция

16:19 | 23.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Xerox Corp, която продължава конфликта си с Fujifilm Holdings Corp заради проваленото им сливане, не успя да отговори на очакванията на анализаторите за приходите за последното тримесечие, но задмина прогнозите за печалба в резултат на свиването на корпоративните разходи, съобщава Ройтерс.

През първото пълно тримесечие на американската компания под новото ѝ ръководство тя обяви, че увеличава целите си за обратно изкупуване на акции до 700 млн. долара от 500 млн. долара.

Xerox, която трябваше да се пребори със спад на търсенето на копирна техника, през януари договори сливането си за 6,1 млрд. долара с Fuji Xerox – нейното 56-годишно съвместно предприятие с Fujifilm.

Но сложната сделка така и не се осъществи, натъквайки се на силна опозиция от страна на инвеститорите активисти Карл Айкан и Дарвин Дийсън. През май пионерът във фотокопирния бизнес обяви, че се отказва от сливането и предава управлението си на инвеститорите.

Fujifilm, която трябваше да получи контролен пакет в новата компания, заведе дело срещу Xerox, като миналата седмица спечели обжалване, което би могло да ѝ помогне да върне ръководството на американската фирма на масата за преговори.

Според последния отчет нетната печалба на Xerox спада до 89 млн. долара, или 34 цента за акция, през тримесечието, което завършва на 30 септември на годишна база. Това е почти половината от 179-те милиона, или 68 цента за акция, година по-рано.

Без еднократните ефекти компанията отчита печалба от 85 цента за акция, с което изпреварва очакванията на анализаторите за 78 цента, по данни на Refinitiv.

Приходите на американската компания спадат с 5,8% до 2,35 млрд. долара, което отново е под очакванията за 2,24 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:08 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още