IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Xerox се радва на борсов успех след разделянето на бизнеса си

Новата компания, в която попаднаха услугите ѝ, обаче се сблъска с проблеми

12:44 | 04.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Компанията за копирни машини Xerox се радваше на ръст на цената на акциите си в първия ден на борсата, след като раздели бизнеса си на две, докато новата публично търгувана компания, родила се след разделението, понесе удар на пазара, пише Wall Street Journal.

Преди близо две години Xerox обяви плановете си да отдели своите бизнес услуги в една компания, а операциите си, свързани с бизнеса с принтери, в друга.

Акциите на Xerox, в която влиза традиционният бизнес с устройства, повишиха стойността си с близо 20% до 6,89 долара за брой във вторник, след като няколко анализатори повишиха прогнозите си за представянето на компанията. Книжата на Conduent, бившето подразделение за бизнес услуги на Xerox, което сега е отделна фирма, обаче понижиха своята стойност със 7,9% до 13,72 долара.

Във връзка с разделянето на бизнеса Xerox заяви, че е получила паричен трансфер от 1,8 млрд. долара от Conduent, който планира да използва заедно със свои пари в брой, за да плати дълга си от 2 млрд. долара.

Анализатори твърдят, че разделянето ще е от полза на Xerox. Анализаторът от Credit Suisse Group Кълбайндър Гарча нарече новата компания за устройства “по-фокусирана”, докато Пол Костър от J.P. Morgan Chase & Co. прогнозира “няколко конструктивни промени”.

Съгласно условията на разделянето на 31 декември акционерите в Xerox са получили по една акция от Conduent за всеки пет акции в Xerox, които са притежавали до 15 декември.

Акциите на Conduent се търгуват на борсата в Ню Йорк със символа CNDT, а тези на Xerox - с XRX.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още