IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Xerox си осигури финансиране за сделката за HP

Очевидно тя не се е отказала от идеята за сливане между двете компании

14:55 | 06.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Xerox си е осигурила финансиране за придобиването на HP Inc., твърдят източници на Wall Street Journal, запознати с въпроса. Всичко това подсказва, че компанията за принтери и копирни машини продължава да се бори за сключването на непожеланата оферта за 33 млрд. долара, срещу която нейният по-голям конкурент се съпротивлява.

Citigroup, Mizuho Financial Group и Bank of America са се съгласили да отпуснат общо 24 млрд. долара, с които да подкрепят Xerox, допълват източниците.

На 5 ноември Xerox отправи предложение за придобиването на HP, чиято пазарна стойност след това нарасна до близо 30 млрд. долара, което я прави около четири пъти по-голяма от Xerox.

HP отказа офертата като прекалено ниска и заяви, че тя не е в най-добрия интерес на акционерите. Освен това поставя съмнение дали Xerox ще може да набере средства и дали комбинираната компания може да се справи с размера на дълга, който вероятно ще изисква.

Новите ангажименти представляват вот на доверие от големи финансови институции. Освен това подчертава желанието на Xerox да е купувачът при потенциалното сливане, след като някои анализатори предположиха, че може би Xerox се надява HP да я купи, посочват източниците.

Xerox твърди, че двете компании, които оперират в забавящата се индустрия за принтери, могат да генерират съкращения на разходите от над 2 млрд. долара, ако обединят силите си.

Преди това те са обсъждали сливане, но не са били в официални преговори, когато Xerox е предложила по 17 долара на акция в брой и 0,137 долара от акциите си за всяка от тези на HP, или 22 долара за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още