IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Xiaomi навлиза във Великобритания

Компанията прави постепенни стъпки към експанзията си в Европа

10:20 | 09.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Четвъртият по големина производител на смартфони в света Xiaomi навлезе официално на британския пазар тази седмица с международния дебют на своя флагман Mi 8 Pro, който се надява, че ще ѝ спечели фенове на един пазар, доминиран от Samsung и Apple, предава Ройтерс.

Старши вицепрезидентът на Xiaomi Сян Уан заяви, че Великобритания е един от важните глобални центрове за технология.

"Това е енергично място с млади хора, което до голяма степен отговаря на нашата култура – искаме да сме най-готината компания в умовете на нашите фенове“, коментира той.

Xiaomi, която се листна през юли и има пазарна капитализация от около 44 млрд. долара, първоначално се насочи към други азиатски пазари за своята международна експанзия, най-вече към Индия, където успя да изпревари Samsung като топ търговец на смартфони по-рано тази година.

Основаната през 2010 г. компания направи европейския си дебют в Испания преди година, където според компанията за проучвания Canalys се класира трета. През тази година Xiaomi стъпи официално във Франция и Италия.

През август компанията заяви, че приходите ѝ от чужбина за тримесечието, завършило на 30 юни, са се увеличили повече от два пъти на годишна база.

Продуктовата линия на Xiaomi във Великобритания е водена от Mi 8 Pro, който има двойна камера с изкуствен интелект, 6,21-инчов AMOLED екран, дисплей, чувствителен на натиск, сензор за разчитане на пръстови отпечатъци и прозрачно стъкло за панела.

Продуктите на компанията ще се продават както онлайн, така и във физически магазини, включително в собствен магазин на Xiaomi, който ще отвори врати на 18 ноември.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още