IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Xiaomi отлага временно листването в континенталната част на Китай

Китайският гигант иска първо да завърши IPO-то в Хонконг

15:12 | 19.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайската компания Xiaomi обяви днес, че ще отложи листването на акциите си в континенталната част на Китай, докато не приключи с първичното публично предлагане (IPO) в Хонконг, предава Ройтерс.

Xiaomi заяви, че ще подаде заявление до китайския регулатор по ценните книжа, за да отложи текущия преглед на заявките за депозитарните разписки. Компанията не разкри кога ще стартира наново процеса, нито защо отлага предлагането.

Китайският регулатор по ценните книжа направи отделно изявление, в което посочи, че ще спре разглеждането на заявлението на Xiaomi за китайските депозитарни разписки.

В отделно изявление пред CNBC представител на Xiaomi обясни, че компанията продължава да се фокусира върху първичното си публично предлагане в Хонконг.

Xiaomi иска да набере 10 млрд. долара от своето IPO.

Според източници, пожелали анонимност, компанията се цели в оценка от около 75 млрд. долара, но сумата може да бъде променена.

Осемгодишната китайска фирма заяви, че продажбата на акции ще бъде използвана за насърчаване на експанзията ѝ отвъд Китай. Част от средствата ще се ползват за разработка на устройства и на медийни услуги.

В навечерието на своето първично публично предлагане Xiaomi отчете нетна загуба от 7 млрд. юана (1,09 млрд. долара) за първото тримесечие. 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още