IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Xiaomi планира да набере 30% от целта на IPO-то ѝ в Китай

Останалата част от сумата ще дойде от листване в Хонконг

16:15 | 04.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайската технологична компания Xiaomi планира да набере до 30% от своето IPO за 10 млрд. долара чрез листване и в континенталната част на Китай, докато предложи останалата част в Хонконг, твърдят източници на Ройтерс, запознати с въпроса.

Базираната в Пекин компания се очакваше да набере до 10 млрд. долара от първично публично предлагане на акции само в Хонконг.

Листването вероятно ще бъде най-голямото в света за последните четири години и ще е едно от първите, които ще протекат съгласно новата регулация, която има за цел да привлече технологични IPO-та.

Xiaomi вероятно ще е сред първите листнати в чужбина китайски технологични фирми, които се насочват към вторично листване у дома чрез новите Китайски депозитарни разписки (CDR), посочват източниците. По този начин тя иска да събере около 30% от общата сума, допълват те.

Промените в плана идват в момент, в който Xiaomi се надява да получи одобрение от борсата в Хонконг за IPO в азиатския финансов хъб по-късно този месец, коментират трима източници, запознати със случая.

Компанията работи по едновременното предлагане на акции в Хонконг и на китайски депозитарни разписки в континенталната част на Китай в началото или в средата на юли. Двойното листване може да помогне на новата регулация, но и да насърчи шансовете на Xiaomi да достигне оценка от над 70 млрд. долара, която някои анализатори и инвеститори смятат за агресивно.

Xiaomi иска да продаде около 15% от своя увеличен капитал в рамките на комбинираната търговия, допълват източниците.

Припомняме, че Xiaomi подаде проспект за IPO в Хонконг миналия месец. Засега компанията е отказала да коментира повече за плановете си за листване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:50 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още