IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Xiaomi залага на... велосипеди

Китайската компания за смартфони се насочва към нови бизнес начинания с "умен" велосипед

20:46 | 15.03.16 г.
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Xiaomi разширява своето портфолио от дейности отвъд евтините смартфони, залагайки на различни продукти - от батерии в цветовете на дъгата до скутери. Сега китайската компания се насочва към велосипедите, пише Wall Street Journal.

Тази седмица IRinding, стартъп, в който Xiaomi инвестира, пуска “умен” велосипед на цена от 3000 долара за китайския пазар. Той се сглобява в Тайван и е насочен към ентусиастите, които обичат да карат колело, както и към бизнесмените, твърдят източници, запознати с въпроса.

Велосипедът е изграден от лек карбон и има датчици за движение, както и измервателни уреди. Той вече е сертифициран по всички европейски стандарти, сочат документи, разгледани от Wall Street Journal.

Велосипедът ще се продава в онлайн платформите на Xiaomi, а името му пък ще бъде QiCycle.

Компанията ще продава и по-евтин велосипед с батерия под собствения си бранд, който ще бъде представен през следващите месеци, допълват източниците. Според тях цената му ще е между 450 и 550 долара. Той ще бъде хибриден модел, в който батерията ще допълва въртенето на педалите, подобно на велосипедите с акумулатори в Европа. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още