IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yahoo и Verizon финализираха сделката си

Главният изпълнителен директор на Yahoo Мариса Мейър подаде оставка

20:28 | 13.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Интернет компанията Yahoo приключи продажбата на оперативния си бизнес на американския телекомуникационен гигант Verizon, предадоха световните агенции.

В две отделни комюникета компаниите съобщиха, че са финализирали сделката за близо 4,5 млрд. долара, въз основа на която Verizon получава основната дейност - интернет портала и имейлите на Yahoo, за да се слее с друга "паднала интернет звезда" - AOL, и да се оформи ново дружество, наречено Oath.

Дяловете на Yahoo в китайския гигант в онлайн търговията Alibaba ще се управляват от новорегистрирана инвестиционна компания Altaba Inc. Акциите ще се търгуват със съкращението "YHOO" до 16 юни, след което продажбите ще бъдат възобновени на 19 юни със знака "AABA".

Както беше предвидено, главният изпълнителен директор на Yahoo Мариса Мейър подаде оставка "поради свързаната с това промяна" на ролята след финализирането на трансакцията, се казва в комюнике на Verizon. Всъщност новата щатна таблица не предвиждаше никаква ръководна роля за нея, отбелязва БТА.

Двете групи не казват нищо за възможни съкращения на работни места в резултат на сливането, докато американските медии са на мнение, че могат да бъдат застрашени 2100 позиции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още