IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yahoo "погребва" седем от дигиталните си списания

Компанията съкращава поредните 300 работни места

12:54 | 18.02.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Изпитващият сериозни затруднения американски интернет ветеран Yahoo спира седем от своите дигитални списания като част от усилията на главния изпълнителен директор Мариса Майер да съкрати разходите и да върне интернет компанията към растежа, пише Bloomberg. 

Списанията, които изчезват, включват тези с фокус върху храната, здравето, родителството, пътуванията и автомобилите, обяви главният редактор Март Нелсън в публикация в блог. Въпреки че списанията ще изчезнат, темите, които до момента те са покривали, ще останат достъпни в други сайтове и услуги на Yahoo, посочва още тя. Новият фокус ще бъде в четири ключови области - новини, спорт, финанси и лайфстайл. 

Майер съкращава продукти и услуги като част от плана да върне Yahoo към успеха. По-рано този месец изпълнителният редактор обяви стъпките, които ще предприеме, включително съкращение на 15% от работната сила и премахване на стари продукти за игри и умна телевизия. 

"Ще работим, за да превърнем Yahoo в по-важна част от вашия живот", коментира Нелсън. 

В сряда Yahoo обяви, че ще съкрати повече от 300 работни места до 18 април като част от общо 1500-те места, които трябва да отпаднат и бяха обявени по-рано, предава Ройтерс. Планира се освобождаването на 128 служители в седалището на компанията в Калифорния, но засегнати ще бъдат и 46 души в Сан Франциско и 60 в Лос Анджелис. 

Освен това Yahoo планира да затвори офиса си в Бърбанк, което означава съкращаването на 90 служители. 

Съкращенията засягат медийното подразделение на Yahoo, както и хора, заемащи други позиции - инженери и такива, които работят по търсачката ѝ. 

Компанията не е открита за коментар. 

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
Илко
преди 8 години
Яхо е сбъркана компания !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още