IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За пет дни цената на Groupon се срути с 40%

Натискът след слабия отчет продължава, увеличават се и очакванията за нови трудности пред компанията

21:45 | 17.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: center;">
	Изпълнителният директор на Groupon Андрю Мейсън при борсовия дебют. Едва ли днес той има повод за такива усмивки. Снимка: Ройтерс</p>

Изпълнителният директор на Groupon Андрю Мейсън при борсовия дебют. Едва ли днес той има повод за такива усмивки. Снимка: Ройтерс

Пропадането на акциите на Groupon продължава и днес, като загубата надхвърля 8% до 4,60 долара за брой. Това е рекордно ниско ниво за компанията, която излезе на борсата едва преди по-малко от година.

За последните пет дни пазарната капитализация на Groupon се срути с близо 40 на сто, а от IPO-то досега акциите са се обезценили със 75 на сто.

Повод за разпродажбите тази седмица даде отчетът на компанията за групово пазаруване за второто тримесечие на годината. Днес пък разпродажбите получиха нов тласък, след като рейтингът на Groupon бе понижен от анализаторската компания Evercore.

Сред рисковете за компанията анализаторите посочват все по-ниските маржове, при които се работи в груповото пазаруване. За пробив в Европа пък ще са нужни доста средства за маркетингови кампании по привличане на клиенти, посочват от Evercore.

Компанията за групово пазаруване излезе на борсата в Ню Йорк през ноември, като търговията стартира доста гръмко. Акциите бяха предложни при цена от 20 долара за брой, а в последствие бяха постигнати рекордните 31 долара за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:26 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още