IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За седмо поредно тримесечие Adobe надмина очакванията на анализаторите

Компанията отново отчете по-високи приходи и печалба от прогнозираното

09:42 | 16.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Adobe Systems надмина очакванията на анализаторите за печалбата и приходите ѝ за седмо поредно тримесечие благодарение на по-големия брой абонаменти за нейния софтуерен пакет Creative Cloud, както и на нарастващите средни приходи на потребител, предава Ройтерс.

Книжата на компанията, известна със софтуера си за обработка на изображения Photoshop, повишиха стойността си с 3,5% до 226,5 долара по време на следборсовата търговия в четвъртък.

Adobe е подкрепан от насочването си към уеб базирани абонаментни услуги в своя Creative Cloud, който пусна на пазара през второто тримесечие на 2012 г. 

По думите на главния изпълнителен директор Шантану Нарайен компанията е успяла да насърчи потребителите да да използват целия пакет от услуги. Това е помогнало за повишаването на приходите на потребител, коментира още той.

Приходите от дигиталното медийно звено, което включва Creative Cloud, са скочили с 28% до 1,46 млрд. долара, надминавайки прогнозите за 1,43 млрд. дoлaра според Thomson Reurers I/B/E/S.

"Силното тримесечие на Adobe подсилва нашето вярване, че двата бизнеса могат да генерират стабилен двуцифрен растеж на приходите, с дори още по-бърз растеж на печалбата“, коментира Кристофър Росбах, главен инвестиционен директор в J Stern, която притежава акции от Adobe.

Нетната печалба на Adobe е нараснала до 583,1 млн. долара, или 1,17 долара на акция през първото тримесечие, завършило на 2 март, от 398,5 млн. долара, или 80 цента на акция, година по-рано. Като се изключат еднократните ефекти Adobe е спечелила 1,55 долара на акция, задминавайки прогнозата на анализаторите за 1,44 долара.

Приходите са скочили с близо 24 на сто до 2,08 млрд. долара, отново над прогнозата за 2,05 млрд. долара.

Adobe обяви, че очаква коригирана печалба от 1,53 долара на акция при 2,15 млрд. долара приходи за второто фискално тримесечие.

Анализаторите прогнозират, че печалбата ще е 1,51 долара на акция, а приходите – 2,14 млрд. долара.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:12 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още