Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Защо финтех иновациите в Европа закъсняха?

Фрагментираността оказва влияние върху европейския пазар, но влияние оказват и други фактори, разкрива Димитър Гюрджилов от Settle

Финтех индустрията в Европа вече има своите успешни компании, но все още изостава спрямо тази в Съединените щати и части от Азия като Китай и Индия например. Една от причините за това е фактът, че през годините финансовата инфраструктура на Стария континент е била изключително добре развита и не е имало реална нужда от финтех иновации, ето защо те са закъснели. Това мнение застъпи по време на участието си в технологичния подкаст „Update” на Bloomberg TV Bulgaria главният търговски директор на Settle Димитър Гюрджилов.

По думите му през последните години ситуацията се променя значително, но Европа все още не е настигнала лидерите в областта.

„Европейският пазар е много фрагментиран... Това са множество държави. Има много обединяващи неща, но много от местните навици са различни...“, посочва той.

Ето защо Settle си поставя за цел да създаде партньорска мрежа, привличайки местни играчи, които да помогнат за налагането на мобилните разплащания на европейския пазар.

Settle, която официално стартира дейността си в България по-рано тази година, предлага финансови решения както за индивидуални потребители, така и за бизнеса. Компанията е създадена през 2010 г. в Норвегия и в момента дава достъп до цялостна мобилна платформа за разплащания, посочва Гюрджилов.

У нас компанията не стартира у нас с всичките си маркетингови активности, които да го популяризират приложението, а по-скоро залага на постепенни стъпки напред, така че да е сигурна, че всичко работи.  

Според Димитър Гюрджилов основният фокус пада върху сигурността, така че както бизнесът, така и отделните потребители да се чувстват спокойни, когато използват решенията на компанията.

В корпоративен план на този етап Settle гледа на себе си като на най-полезен за малкия бизнес.

„Големите компании имат толкова голяма мощ, че са ухажвани от финансовите институции и им е много по-лесно, отколкото на малкия бизнес. На него ние даваме по-лесен начин да премине в дигиталната ера, като улесняваме процеса по некешови разплащания и даваме възможност за увеличаване на продажбите“.

Как точно работи Settle, на кои пазари оперира компанията и какви са амбициите ѝ у нас можете да чуете в интервюто.

По статията работиха: автор Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
4
 
2
Dr. Vatnikov до: Bingomatic2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Не знам къде плащаш 50 евро за превод, но в ЕС преводът е 80 стотинки! И на следващия ден парите са пристигнали, с гараниран акаунт и без риск.
3
 
3
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
"Една от причините за това е фактът, че през годините финансовата инфраструктура на Стария континент е била изключително добре развита и не е имало реална нужда от финтех иновации, ето защо те са закъснели."Хмммм да - плащаш 50 EUR и чакаш два дена за превод е една изключително добре развита финансова инфраструктура.Тоя така е не може да осмисли, че е Европа е зема на регулациите, не на иновациите.

Още от Новини
Какви са амбициите на България в света на технологиите с изкуствен интелект?