IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Zoom подготвя нов R&D център в Сингапур

Компанията планира да наеме стотици инженери

10:33 | 16.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Zoom Video Communications обяви, че ще разшири присъствието си в Сингапур, като отвори център за развойна дейност и веднага ще наеме стотици инженери за новите операции, предава Ройтерс.

Доставчикът на видео конферентни услуги посочи в изявление по повода, че освен това ще удвои капацитета на центъра си за данни в страната. Базираната в Сан Хосе, Калифорния, компания отвори центъра си за данни в Сингапур през август. Той е първият ѝ в Югоизточна Азия.

Компанията наблюдава ръст на броя на потребителите на своята услуга за конферентни разговори през тази година, след като милиони работещи и учащи започнаха да използват нейната видео платформа, за работа и учене от вкъщи заради блокадите, свързани с коронавируса.

„Планираме незабавно наемане на служители“, коментира Велчами Санкарлингъм, президент на Zoom, отговарящ за продуктовите и инженерните въпроси.

Zoom заяви, че ще избере локация за новия си център, след като свързаната с пандемията работа от дистанция отшуми. Компанията вече има развойни звена в Съединените щати, Индия и Китай.

През последните години Сингапур увеличава усилията си да привлече компании, свързани с технологиите, включително глобални играчи като Facebook, Google и китайските технологични гиганти Tencent и Alibaba. Тя се надява, че този сектор ще подкрепи местния икономически растеж.

И преди Zoom е казвала, че плановете ѝ за наемане на служители в Сингапур ще включва инженери и експерти по продажбите. Компанията твърди, че има над 3800 служители в глобален план, но не разкрива колко от тях са базирани в Сингапур.

Въпреки че цената на акциите на Zoom скочи с около 500% през 2020 г., миналия месец компанията предупреди, че през следващата година маржовете ще останат под натиск, тъй като големият брой на потребителите, ползващи безплатно услугата ѝ, прави трудно компенсирането на разходите за поддържане на растежа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още