IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Zoom се изправя пред съдебно дело заради проблемите си със сигурността

Компанията твърди, че работи по отстраняване на неизправностите

20:50 | 08.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images</em></p>

Снимка: Getty Images

Един от акционерите на Zoom Video Communications е завел съдебно дело срещу компанията, обвинявайки я, че приложението ѝ за видеоконферентни разговори е обявило, че има по-високи стандарти за поверителност от реалните и не е разкрило, че услугата не е криптирана от край до край, предава Ройтерс.

Акционерът Майкъл Дрио посочва в съдебния си иск, че поредицата от скорошни медийни публикации, подчертаващи пропуските в поверителността на приложението на Zoom, са довели до спада на цената на акциите на компанията.

Книжата на Zoom завършиха търговията вчера със 7,5% понижение на стойността до 113,75 долара. Те загубиха близо една трета от пазарната си стойност, откакто достигнаха рекорден връх в края на март.

Главният изпълнителен директор на Zoom Ерик Юън миналата седмица се извини на потребителите, заявявайки, че компанията се е провалила в комуникирането на поверителността и очакванията за сигурността, но е предприела действия за премахване на проблемите.

Zoom се опитва да се справи с уязвимостите си, докато трупа милиони нови потребители от цял свят, които са принудени да работят от вкъщи заради мерките, свързани с овладяването на коронавируса.

Въпреки това Zoom се сблъсква с недоволството на онези, които са притеснени за липсата на криптиране от край до край на сесиите за срещи и от включването на непоканени гости в онлайн сесиите им.

Космическата компания на Илон Мъск SpaceX наскоро забрани на служителите си да ползват Zoom, позовавайки се на „значителни притеснения за поверителността и сигурността“, а тайванският кабинет каза на правителствените агенции да спрат да ползват приложението.

Zoom не е отговорила на запитването на Ройтерс за коментар по въпроса след приключването на борсовата сесия вчера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още