IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Zoom стана част от организация за борба с тероризма

Междувременно компанията е обект на критики, че не модерира добре съдържанието в платформата си

17:31 | 15.12.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg</em></p>

Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

Платформата за видео конференции Zoom се присъедини към организация за борба с тероризма, създадена от големи американски технологични компании, включително Meta Platforms и Microsoft, обяви групата, цитирана от CNBC.

Ходът бележи най-новото разширяване на Глобалния интернет форум за борба с тероризма (GIFCT) – независима група, чрез която компаниите членки споделят информация за борбата с тероризма и насилствения екстремизъм в своите сайтове.

Zoom Video Communications, чието потребление нарасна значително по време на пандемията на Covid-19, се сблъска със забавяне на растежа през последните месеци. Сега пък е обект на критики за това как следи проблемното съдържание и злоупотребите в платформата си.

GIFCT, която твърди, че иска да увеличи компаниите си членки, добави пет нови платформи тази година, включително гиганта за наемане на жилища Airbnb, социалната мрежа Tumblr и онлайн платформата WordPress. Сега тя има 18 членки и твърди, че планира през 2022 г. да добави още фирми.

Технологичните компании отдавна са критикувани за това, че не могат да обуздаят включващата насилие екстремистка активност в платформите си, въпреки че също така се борят и с опасенията за свободата на изразяване.

GIFCT е създадена през 2017 г. под натиск от САЩ и европейските правителства след серия от смъртоносни атаки в Париж и Брюксел. Компаниите основателки включват Facebook, Microsoft, Twitter и YouTube на Alphabet.

Групата управлява база от данни, в която фирмите могат да споделят уникалнo цифрово представяне на оригинални части от съдържание, които са били премахнати от техните услуги. Други компании могат да ползват тази информация, за да идентифицират същото съдържание в своите услуги, за да преглеждат и да премахват въпросния материал.

„Нашата отговорност е да подкрепим потребителите си и да ги защитим от онлайн заплахи“, коментира Джош Пареки, асоцииран генерален съветник по доверието и сигурността в Zoom. „Като си сътрудничим с други лидери в индустрията, споделяме ключови знания и напредваме в изследванията, ние се стремим да направим дигиталния свят по-безопасно място за всички“.

Тъй като отделните потребители и компаниите се насочиха към приложенията за видео разговори по време на блокадите заради Covid-19, Zoom се сблъска с големи проблеми в модерирането на съдържание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още