Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

ZTE очаква проблемите със САЩ да засегнат финансовите ѝ резултати

Компанията се опитва да спечели благоразположението на Вашингтон

ZTE очаква проблемите със САЩ да засегнат финансовите ѝ резултати

Снимка: Архив Ройтерс

Китайският производител на телекомуникационно оборудване ZTE предупреди във вторник, че наказанията, които очаква да понесе във връзка с нарушаването на санкциите на САЩ срещу Иран, могат да повлияят на финансовите му резултати, предава Ройтерс.

През март американското правителство наложи на ZTE едни от най-тежките рестрикции за износ на американска продукция заради въпросните нарушения. След това тя даде на компанията временно отлагане на наказанието, което трябва да влезе в сила след 27 февруари.

Още по темата

“Компанията активно си сътрудничи и комуникира със съответните американски правителствени агенции, за да се стигне до приключване на разследването”, коментира ZTE в документ до Shenzhen Stock Exchange. В текста се посочва, че развръзката може да има ефект върху финансовото състояние и оперативните резултати на компанията.

Мерките, които ZTE е предприела, за да спечели благоразположението на Вашингтон, включват промени в мениджмънта и назначаването на нов главен директор по износа, базиран в САЩ.

Ако не бъде постигнато споразумение или удължаване на отстъпките от страна на САЩ преди крайния срок, американските доставчици ще получат забрана да работят със ZTE, което ще доведе до съкращаването на по-голямата част от веригата за доставки на китайската компания. ZTE разчита на доставчиците от САЩ за около една трета от своите компоненти. 

Вижте повече в материала на Bloomberg TV Bulgaria!

гледано: 1033   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
2 гласа

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Коментари (0)


Още от Новини
Коя е най-голямата заплаха за Amazon?