IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ZTE се извини и се готви да възстанови операциите си

Компанията плаща 1 млрд. долара на САЩ за вдигане на забраната

14:30 | 08.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Председателят на ZTE се извини на служителите и клиентите днес, след като китайската технологична компания се съгласи да плати 1 млрд. долара глоба на САЩ, за да сложи край на забраната, която пречи на ключови части от бизнеса ѝ, включително на продажбите на смартфони, предава Ройтерс.

Забраната, свързана с нарушаване на американското ембарго на търговията с Иран, не позволяваше на втория по големина китайски производител на телекомуникационно оборудване по приходи да купува американски компоненти, на които разчита, за да прави смартфони и други устройства.

В допълнение към глобата ZTE се съгласи на промени в своето управление в замяна на вдигането на забраната. В писмо до служителите председателят Ин Имин заяви, че ZTE ще се върне към бизнеса възможно най-скоро и ще държи отговорни онези, които са виновни за случилото се, твърди източник.

"Този случай отразява проблемите, които съществуват в корпоративната ни култура и на управленско ниво“, пише Ин според източника, допълвайки, че инцидентът е причинен от грешките на няколко лидери и служители на ZTE.

Ин допълва, че американската забрана е причинила „голяма загуба за компания“, която е била принудена да плати „катастрофална цена“.

ZTE не е отговорила на запитванията за коментар по темата. 

Още технологични новини можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още