IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ZTE увеличава двойно разходите си за 5G

Китай иска да създаде най-голямата мрежа от ново поколение в света, а концернът може да спечели много от това

10:35 | 30.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ZTE увеличава двойно разходите си за 5G

Китайският производител на телекомуникационно оборудване ZTE обяви, че ще увеличи два пъти разходите си в сферата на 5G мрежите от тази година, предава Ройтерс. Това се случва в момент, в който Китай прави стъпки към изграждането на най-голямата 5G мрежа в света.

ZTE заяви, че ще инвестира 2 млрд. юана (295,5 млн. долара) в проучвания и развитие на 5G всяка година, като започне от тази. Сумата е двойно по-висока от вложенията през миналата. Освен това бюджетът може да нарасне в бъдеще, тъй като Китай си е поставил за цел да пусне 5G до 2020 г., обяви компанията.

Китай и САЩ се надпреварват за лидерство в развитието на 5G технологиите, които ще бъдат значително по-бързи от сегашната 4G мрежа. Международните стандарти за 5G все още не са финализирани.

Кумулативните капиталови разходи на Китай за 5G се очаква да нараснат до 1,65 трлн. юана до 2025 г., сочи прогноза в скорошно проучване на Министерството на индустрията и информационните технологии. Производителите на оборудване ZTE и Huawei ще се възползват най-много от всичко това.

ZTE твърди, че в момента има 3000 служители, ангажирани с проучванията и развитието на проекти в сферата на 5G. Говорителят на компанията е отказал да коментира дали се планира увеличаване на работната ръка. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още