IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зукърбърг: Никой не заслужава да бъде милиардер

Според Зукърбърг никой не заслужава да бъде милиардер, но като такъв може да се опита да бъде полезен

14:03 | 04.10.19 г. 20
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Roiters</em></p>

Източник: Roiters

Главният изпълнителен директор на Facebook  Марк Зукърбърг, петият най-богат човек в света, беше помолен от свой служител да отговори на твърдението на кандидата за президент на САЩ Бърни Сандърс, че милиардерите не трябва да съществуват. Зукърбърг призна, че вероятно не бива.

„Никой не заслужава толкова много пари", каза Зукърбърг. „Мисля, че ако направите нещо, което носи стойност, ще спечелите състояние, но все пак част от богатството, което може да се натрупа, е неразумно.“

Зукърбърг, който има нетно състояние от 69,4 млрд. долара, каза това пред своите служители късно в четвъртък на вътрешна среща с въпроси и отговори, съобщават от Bloomberg.

Той реши да я разпространи на живо след като по-рано тази година изтече аудио от подобни срещи. Служителят на срещата в четвъртък споделя, че е попитал Зукърбърг „като единственият милиардер, с когото може да се консултира по този въпрос."

Основателят на Facebook обясни, че неговата благотворителна  инициатива Chan Zuckerberg Initiative, влага средства в научни изследвания, чиято цел е да се овладеят всички заболявания до настъпването на следващия век.

Усилията му в тази сфера са неговият опит да направи своя статус на милиардер полезен.

В подкрепа на своята теза, че не бива да съществуват милиардери, кандидатът за президент на САЩ Сандърс представи предложение за данък върху милиардерите, който да се отнася към натрупаното лично богатство, а не само към доходите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

20
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 4 години
Постъпи като Ракфелер - и други наистина благородни капиталисти---***, ти пак ли се излагаш .... сега ми обясни защо за Рокфелер е ОК, а За Сорос не е ... нали и той прави това !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 4 години
Уиндоус го има от 25 години, нормално е да има по силни и по слаби версии и с времето да се появи конкуренция, но Майкрософт не е само уиндоус... тя е всичко в ИТ-то... поне аз не се сещам други да са толкова навътре ... от ентерпрайз решения, облак ... и до игри и конзоли!Няма как труда на един единствен човек да струва милиарди, замисли се ... няма как. уиндоус не е направен само от Били гейтс ! И Зуки незаслужава ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 2 rate down comment 1
Sokratus
преди 4 години
Няма лошо да има милиардери, но живи. Запътят ли се към оня свят, 95% трябва или да го даряват или да им го взима държавата. Само 5% да остават за наследниците! Милиардерите по наследство са проблем, зашото те не знаят как да изкарват пари и гледат само да ги пазят. А това в повечето случаи е вредно за обществото
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 8 rate down comment 1
deaf
преди 4 години
Бил Гейтс например,вместо да продава своята ОС за по $20,(в България),да я шитка за по $1 в целият свят,и готово - от милиардер,ще стане милионер. Иначе се получава нечестно - печели милиарди на гърба на клиентите си,($20 за ОС за българин получаващ $200 заплата,не са малко),а после ги "подарява" за построяване на университети и болници. С чужда пита,помен прави.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 15 rate down comment 0
melon
преди 4 години
Интересно ми е богатите хора в България на какво мнение са. Засега, поне видимо, са заети с натрупване.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 11 rate down comment 4
Императорът
преди 4 години
Ами хайде - Ръбеста главо: дари си богатството и си остави стотина милиона - да имаш да си живееш спокойно !!! Ама не само кинтите - и акциите си продай и паричките дари. Постъпи като Ракфелер - и други наистина благородни капиталисти: построй университети, болници - било в Америка, било по света... ама знам, че няма да сториш това - двулични мерзавецо.Мрънкалников - Били и дядо Уорън даряват пари... ама не си даряват активите - правиш ли разлика? - И аз ако натрупам акции - дори за 2 КБ, с радост ще дарявам за благородни работи половината си дивидент.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 15 rate down comment 1
kane
преди 4 години
всички тези прикарки са ПР и пясък в очите на гладните да заспиват/ някои за винаги / по-лесносистемата смърди и всички го знаят, но човечеството няма достатъчно интелект/ все още / за нов по-висш етап в развитието си
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 12 rate down comment 2
mrynmryn
преди 4 години
Не ме разбирай погрешно, но Зукърбърг за мен не заслужава тия пари, дори идеята не може да се каже, че е изцяло негова, просто събраха данните на 50% от населението на планетата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 12 rate down comment 4
mrynmryn
преди 4 години
Уиндоус в наши дни - не е кой знае какво, ако един екип се хване, може би за 5 години, ще направи по-добра ОС, има и линукс, но уиндоус един от първите, просто са уцелили момента и са имали подходящата визия за нещата. Тесла е къде по-велик от Бил Гейтс и аверите му, но *** днес го знаят само като марка кола, а той е един от хората допринесли много за развитието на човечеството. И определено смятам, че трудът му би се оценил на милиарди. Понякога съм си мислил, какво биха постигнали Тесла и останалите като него, ако разполагаха със сегашните технологии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 17 rate down comment 0
khao
преди 4 години
Били е на 60 и кусур, а тоя е още млад и живота му е пред него ... поне на думи обеща да дари повечето.Но пак според мен не е това идеята на изказването, един фид по философски е въпроса и по скоро пита наистина ли има човек на света дето е толкова способен/умен/кадърен, че накрая труда му да бъде оценен да милиарди ... Имаме консеснус че хората не са равни и че е редно едни да печелят повече от други, но толкова голяма ли е разликата?... по скоро според мен това му е тезата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още