IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зукърбърг се извини за недостатъчните мерки на Facebook против злоупотреби

Предприемачът в понеделник се срещна с американски законодатели, преди утре да започнат двудневните му изслушвания пред Конгреса

20:12 | 09.04.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Основателят и главен изпълнителен директор на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг призна пред Конгреса на САЩ, че компанията му не е направила достатъчно, за да предотврати злоупотреби, и поднесе извиненията си. Той заяви това в писмено изявление, чиито текст бе разпространен днес, информира Ройтерс. 

"Сега е ясно, че не направихме достатъчно, за да предотвратим тези инструменти да бъдат използвани за причиняване на вреди", посочва Зукърбърг в изявлението до комисията по енергетика и търговия на Камарата на представителите, цитирано от БТА. 

„Възгледите ни за нашата отговорност не бяха достатъчно широки и това бе грешка, допълва той.
Това бе моя грешка и съжалявам. Аз създадох Facebook, аз го управлявах и аз съм отговорен за това, което се случва“, признава Зукърбърг.

Предприемачът в понеделник се срещна с американски законодатели, преди утре да започнат двудневните му изслушвания пред Конгреса.

Facebook бе замесена в скандал, след като вестник "Ню Йорк таймс" съобщи, че британската компания Cambridge Analytica е събрала личните данни на над 50 милиона потребители на социалната мрежа, за да разработи алгоритъм за анализ на политическите предпочитания на избирателите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още