IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звеното на Tencent за електронни книги започва експанзия в Северна Америка

China Literature е отворена за партньорство с компании като Netflix

21:44 | 31.03.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Отделеното звено за електронни книги на Tencent, наречено China Literature, се насочва към разрастване на бизнеса си в Северна Америка. То се опитва да се възползва от нарастващото търсене на съдържание извън вътрешния си пазар, разкри един от директорите на компанията пред Ройтерс.

Платформата Webnovel на фирмата, включваща съдържание, което не е на мандарин, вече има договори с 50 хил. писатели в Северна Америка, а компанията иска да удвои броя им до края на годината.

„Подобно на това, което правим в Китай, виждаме потребители, които харесват нашето съдържание, превръщайки се в автори в нашата платформа“, кометира Сандра Чен, ръководител на международния бизнес в China Literature.

Чен твърди, че China Literature се фокусира върху Северна Америка заради нейната „инфраструктура, нейното търсене на добро съдържание и наличното желание на потребителите да плащат за съдържание“.

Tencent, най-голямата китайска компания в областта на социалните мрежи и видео игрите, миналата година постави China Literature и две други фирми под обща шапка, а New Classic Media и Tencent Pictures под друго общо управление, като част от стратегията си за филмово и телевизионно производство.

Анализатори твърдят, че Tencent иска да изгради китайски еквивалент на Disney, като прехвърли огромния си каталог с интелектуална собственост от анимация, онлайн литература и видео игри на големия екран.

Webnovel има над 200 хил. оригинални заглавия на английски език и 1000 преведени от мандарин.

Чен твърди, че China Literature е решила да се насочи към чуждестранни пазари, когато е осъзнала, че има любителски преводи на романи от китайската му платформа.

China Literature е отворена за партньорство с чуждестранни платформи като Netflix, допълва Чен.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
дядя Вова
преди 3 години
Звеното на Tencent за електронни книги започва експанзия в Северна Америка Мда, любовни романчета, трилъри, черна мистика - ше се харчи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още