IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звезди на NBA инвестират във финтех сартъпа Goalsetter

Кевин Дюрант и Крис Пол са сред новите инвеститори в младата компания

17:48 | 25.01.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Финтех компанията Goalsetter набра 3,9 млн. долара финансиране в рамките на нов кръг, който включва звезди от Националната баскетболна асоциация на Съединените щати (NBA) и милиардера председател на инвестиционната фирма Vista Equity Partners Робърт Ф. Смит, пише CNBC.

Фирмата обяви, че средствата ще бъдат използвани за разширяване на мобилната ѝ платформа и за ускоряване на ръста на броя нови абонати. Сред новите инвеститори попадат Кевин Дюрант от Brooklyn Nets и гардът на Phoenix Suns Крис Пол. Към тях се присъединява и бившият играч от NBA Барън Дейвис.

PNC Bank, Mastercard и Elevate Capital – фонд, който инвестира в жени и предприемачи от малцинствени групи, също попадат в списъка с инвеститори.

В интервю за CNBC основателят и главен изпълнителен директор на Goalsetter Таня Ван Курт заяви, че фирмата има и други корпоративни партньорства, които ще бъдат разкрити по-късно тази година. По думите ѝ компанията ще обяви специална инициатива, която ще помогне за промотирането на приложението с наближаването на Black History Month пред февруари.

Goalsetter е мобилно приложение за банкиране, което позволява трансакции от потребител до потребител. Освен това дава възможност за вкарване на средства в банкови карти за извършването на покупки. Ван Курт, бивш директор на Nickelodeon, твърди, че уникалността на услугата се крие в това, че е фокусирана върху финансовата грамотност, особено сред чернокожите младежи.  

Goalsetter ще използва и модел, насочен от бизнеса към потребителя, и ще разчита на спонсорски приходи в опит да генерира печалба. Трансакционните такси ще носят част от печалбата. Потребителите също могат да дарят чрез системата „плати колкото смяташ за честно“.

„Знаем, че сме толкова привлекателни за децата на служителите на Morgan Stanley, колкото и за децата на служителите на McDonald’s”, посочва изпълнителният директор. „Вярваме, че всеки, от която и да е част от спектъра, може да се включи в Goalsetter”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още