IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Zynga направи придобиване в сферата на мобилните игри с карти

Компанията плати 100 млн. долара за Peak Games

12:12 | 08.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания Zynga иска да се превърне в лидер в мобилните игри с карти. Пионерът в онлайн игрите придоби бизнеса с мобилни игри с карти на турския разработчик Peak Games за 100 млн. долара. Това се случва в рамките на сделка, която се очаква да бъде финализирана през четвъртото тримесечие, пише Bloomberg.

Бизнесът на Peak е печеливш и ще донесе допълнителна печалба, коментира главният изпълнителен директор на Zynga Франк Гибо в интервю.

Сделката е най-голямата до момента за Гибо, откакто той замени съоснователя Марк Пинкъс миналата година.

Peak Games е разработчик на игри като „Spades Plus” и „Gin Rummy Plus”, както и на заглавие, базирано на популярна турска игра, наречена Okey. Придобиването ще допълни портфолиото на Zynga, която вече включа игри с пасианси и покер.

Мобилните приходи от популярната „Zynga Poker” са скочили със 78% през третото тримесечие, тъй като компанията успя да привлече нови играчи и увеличи приходите си от турнири и други състезания, коментира Гибо.

Като цяло компанията отчете приходи в размер на 224,6 млн. долара, които надминаха средната прогноза на анализаторите за 212,4 млн. долара.

Но прогнозата на Zynga за приходите от печалба за четвъртото тримесечие (215 млн. долара) са под очакваните от анализаторите 222,5 млн. долара. В резултат от новините книжата на компанията понижиха стойността си с 1,9% по време на следборсовата търговия. 

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още