IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатците остават подозрителни към борсовия дебют на Формула 1

Stapled Securities са по-широко разпространени в Австралия, но са нови сравнително нови за Азия

21:58 | 31.05.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
 Азиатците остават подозрителни към борсовия дебют на Формула 1

Търсенето на инвеститори за Формула 1 набира скорост. Финансовият инвеститор CVC планира да изкара оператора на състезанието на борсата в Сингапур в края на юни и така да набере 2,5 млрд. долара. Но онова, което предлага, е рядко виждано от азиатските инвеститори – акция, подплатена от дългове, пише Wall Street Journal.

Акциите на Формула 1 са тясно свързани с облигации. Двете акции не могат да бъдат търгувани отделно. Подобни т. Нар. Stapled Securities са по-широко разпространени в Австралия, но са нови сравнително нови за Азия.

За състезателната серия издаването на комбинираните акции ще има решително предимство, казва Кевин Дейвис, професор по финанси в университета Monash University в Австралия. Те биха били атрактивни за пенсионните фондове с интерес в стабилни инвестиции.

Също така тази структура ще направи трудна възможността за придобиване на компанията, защото всеки купувач ще стане и заемодател, което ще доведе до "високи разходи по сделката", каза Дейвис.

Недостатък обаче е, че много фондове могат да инвестират само в акции и по този начин отпадат от участие. Освен това компанията няма рейтинг от рейтинговите агенции, което може да подплаши заинтересованите.

И малките инвеститори могат да проявят интерес, защото състезанието е много популярно в страната, не на последно място заради нощната Формула през 2008 г.

За последно през 2006 г. в Сингапур имаше IPO – на Stapled Securities, който набра 230 млн. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:51 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още