IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хонконгски милиардер подари 3,8 млрд. долара на своя наследник

Така Ерик Це, който публикува снимки с Риана в Instagram, става една от най-богатите личности в Азия, придобила състоянието си за една нощ

11:08 | 24.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Основателят на Sino Biopharmaceutical и неговата съпруга прехвърлят на своя син Ерик Це 3,8 млрд. долара или около една пета от компанията като подарък.

Предоставянето на 2,7 млрд. акции, детайлно отразено на  хонконгската борса във вторник, прави Ерик Це една от най-богатите личности в Азия, придобила състоянието си за една нощ. В бившата британска колония няма данък върху подаръците или наследственото богатство. Но 24-годишният Ерик Це казва, че ще се опита да не привлича общественото внимание върху себе си.

Според изявлението Ерик е посочил, че в отговор на своята номинацията за Списъка на милиардерите, както и на класации за богатството, изготвяни от медии и други организации, той ще се стреми да не участва от свое име, а от името на семейството на своя баща Це Пиг.

Освен родителите му, това включва и по-голямата му сестра Тереза. Общата стойност на акциите на Sino Biopharmaceutical, притежавани от четиримата, е около 8,5 млрд. долара, показват изчисленията на Bloomberg.

Sino Biopharmaceutical не отговори на исканията за коментар. Ерик също не се отзова веднага на съобщенията, изпратени до него.

Прехвърлянето на акции е най-новото явление при богаташите в Азия, които предават богатството си на своите наследници. През 2018 г. четирима китайски магнати са станали притежатели на над 17 млрд. долара в семейни тръстове, като много от най-големите предприемачи в Хонконг преминават през планиране на приемственост.

След като завършва висше образование в бизнес училището Уортън към Университета на Пенсилвания, Ерик става стипендиант в на програмата "Шварцман" в пекинския университет Цинхуа, според статия в уебсайта на Уортън, цитирана от Bloomberg.

От статията става ясно още, че Ерик е роден в Сиатъл, посещавал е основно училище в Пекин и средно училище в Хонконг. Той създава China Summit Foundation, благотворителна организация, която подкрепя образованието и културните инициативи.

Богатият наследник е активен и в Instagram, където споделя снимки, на които е на парти заедно с певицата Риана, както и селфита с модела Бела Хадид, баскетболната звезда Яо Минг и принцеса Шарлийн от Монако. Последният му пост е от Пекин, където той присъства на 70-годишнината на Китайската народна република.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още