IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"007 Координати: Скайфол" се оказа най-касовият Бонд и за България

Последният филм от поредицата е първата лента, излязъл на IMAX екран у нас

14:57 | 30.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Кадър от филма. <em>Снимки: Форум Филм</em></p>

Кадър от филма. Снимки: Форум Филм

Режисираният от Сам Мендес 23-ти филм за Джеймс Бонд „007 Координати: Скайфол” стана най-касовата премиера на продукция от поредицата за агент 007 у нас. В премиерния си уикенд филмът е гледан от 30 746 зрители и е реализирал 262 640 лв. приходи, което го превръща и в най-касовата октомврийска премиера у нас до сега.

Със среднощна прожекция в 00:07 ч. на 26 октомври, „007 Координати: Скайфол” е първият филм от поредицата, който излезе на IMAX екран у нас.

На IMAX екран заснетия материал може да бъде прожектиран, без да бъде „орязан” и да се видят около 26% повече от всеки кадър. Подобаващ брой зрители са заложили на това предимство през премиерния уикенд у нас, тъй като приходите от IMAX са 4 пъти по-високи от колкото средно на стандартен екран.

Американската премиера на филма „007 Координати: Скайфол” е едва след две седмици, но освен в България той вече излезе в още 25 страни, от които реализира приходи от 77,7 млн. долара. В родината на агента филмът се превърна в най-касовата премиера на не-3D филм на всички времена и постави още един рекорд - за филм с най-много зрители в премиерната събота.

Продуцентите на поредицата Барбара Броколи и Майкъл Уилсън обявиха, че Даниел Крейг ще участва в още два филма за Джеймс Бонд. Джон Лоугън, съсценарист на „007 Координати: Скайфол”, ще оглави сценарния екип на продукциите. Премиерата на 24-тия Бонд филм се очаква през есента на 2014 г.

Още подобни любопитни новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още