IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

007 координати: Скайфол събра рекордни приходи за филм за Джеймс Бонд

Продукцията успя да измести от първото място в американския бокс офис за уикенда вампирската сага "Здрач: Зазоряване II"

17:20 | 10.12.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Кадър от лентата за Джеймс Бонд. <em>Илюстрация: <span class="gtext">Sony Pictures </span></em></p>

Кадър от лентата за Джеймс Бонд. Илюстрация: Sony Pictures

Само за пет седмици най-новият филм за Джеймс Бонд "007 координати: Скайфол" е събрал над 918 млн. долара приходи от прожекции в целия свят, съобщи ИТАР-ТАСС.

Приходите от "007 координати: Скайфол" са рекордни сред 23-те филма за Бонд. Лентата се появи по екраните в много страни по света на 26 октомври, а премиерата й в САЩ се състоя две седмици по-късно.

"007 координати: Скайфол" е 23-ият филм от поредицата за агент 007. Режисьор на филма е Сам Мендес, който 1999 г. бе отличен с награда "Оскар" за "Американски прелести". Ролята на супершпионина на Нейно Величество за трети път се изпълнява от британския актьор Даниъл Крейг.

Междувременно продукцията успя да измести от първото място в американския бокс офис за уикенда вампирската сага "Здрач: Зазоряване II". За този уикенд в касите на разпространителите на филма са влезли 11 млн. долара. "Здрач: Зазоряване II" пък е събрал приходи от около 9,2 млн. евро и се срива на трето място.

От трето на второ място с приходи от 10,5 млн. долара се покачи анимацията „Възходът на пазителите“, а четвъртото място е за военната драма „Линкълн“ с постъпления за 9,2 млн. долара. Инсценирания от Стивън Спилбърг трилър за живота на бившия президент Абрахам Линкълн ще дойде в Европа през януари.

Драмата "Животът на Пи" за приключенията на едно индийско момче на режисьора Анг Лий е ма пето място с приходи от 8 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още