IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"1917" надви големите продукции на Netflix на наградите "Златен глобус"

Стрийминг платформата си тръгна само с два приза от церемонията

12:49 | 06.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Наградите “Златен глобус” имат репутацията на най-непредвидимите холивудски призове.

Продукцията за Първата световна война “1917” на режисьора Сам Мендес и Universal Pictures спечели приза за най-добър драматичен филм, започвайки силно сезона на наградите още преди появата си по кината. Мендес си тръгна и с наградата за най-добър режисьор. 

Това се оказаха лоши новини за Netflix. “1917” победи четири други филма, включително три на стрийминг гиганта: “Ирландецът”, “Брачна история” и “Двамата папи”. “Ирландецът” беше смятан за фаворит не само за тези награди, но и за “Оскарите” през февруари.

Netflix спечели само два приза снощи - един за сериала “The Crown” и друг за “Брачна история”.

Резултатите засилват битката в категорията “Най-добър филм” на “Оскарите”, след девет различни филма спечелиха призове в общо 14 категории “Златен глобус” и нито една продукция не успя да грабне повече от три статуетки.

Ако все пак някой от филмите се показа като претендент за “Оскар”, това е “Имало едно време… в Холивуд” на Куентин Тарантино и Sony, който спечели в категорията “Най-добра комедия”. Тарантино спечели и за най-добър сценарий - за същия филм, а Брад Пит грабна награда за поддържаща мъжка роля.

“Оскарите” обичайно отразяват вкусовете на хората, работещи в Холивуд, докато наградите “Златен глобус” се избират от международни журналисти. Често те показват предпочитанията си куп големи имена, което води до изненадващи победители.

“1917”, който от декември се прожектира в част от кината в САЩ, ще има по-широка премиера на 10 януари.

Победителите в категориите най-добър драматичен филм, най-добър мюзикъл или комедия, са печелили приза за най-добър филм на “Оскарите” пет пъти през последното десетилетие. Продукциите, които са грабвали и двете награди, са “Зелената книга”, “Лунна светлина” и “Арго”.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още