IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3D принтиран шоколад от Белгия

Шоколадът може да се яде веднага след отпечатване, което отнема между 10 минути и три часа

13:26 | 13.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Специализирана машина за триизмерно принтиране в белгийския магазин за шоколад Miam Factory използва разтопен шоколад за оформяне на триизмерен обект, пише Ройтерс.

Технологията е разработена от Smart Gastronomy Lab към University of Liege, която изследва иновациите в сектора на храните и напитките.

Компанията произвежда 3D принтиран шоколад, както и гравирани шоколадови лакомства, като изписва надписи или лога по поръчка на клиенти.

Един от клиентите им е пивоварната Bertinchamps. Неотдавна тя е поискала изработването на уникална награда за победителите в организиран лов за яйца по повод Великден -  шоколадови бирени бутилки.

Шоколадът може да се яде веднага след отпечатване, което отнема между 10 минути и три часа. Принтирането на бутилките за пивоварната отнело около 3 часа и близо 25 метра шоколад.

Компанията получава поръчки от хотели, фирми и индивидуални клиенти. Цените варират значително в зависимост от желания вид, размер и форма на шоколада. Най-популярен е тъмният шоколад, като е възможно шоколадовата фигурка да бъде направена и от млечен, и бял шоколад.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още