IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

61 500-каратов сапфир вдигна акциите на китайска компания с 900%

Производителят на тухли и цимент Yulong Eco-Materials Ltd., базиран в китайската провинция Хенан, отчете светлинен скок на своите книжа

20:00 | 18.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Плановете на китайска компания да се откаже от бизнеса със строителни продукти и да се фокусира върху новозакупения си 61 500-каратов сапфир предизвика истински бум на акциите ѝ.

Производителят на тухли и цимент Yulong Eco-Materials Ltd., базиран в китайската провинция Хенан, отчете светлинен скок на своите книжа от 570% в сряда.

Причина стана покупката на Millennium Sapphire за сумата от 50 млн. долара и обявяването на плановете на компанията да направи световно турне на скъпоценния камък. Също така от Yulong Eco-Materials Ltd. имат намерение да променят значително фокуса на дейността си към създаването на видеоигри и филми, съобщава Bloomberg.

Акциите на компанията, които завършиха борсовата сесия в сряда при цена от 10,20 долара за акция, поскъпнахa още по време на търговията преди началото на борсовата сесия в четвъртък. С това цената на книжата поскъпва общо с над 900%, откакто новината стана факт.

Освен вече обявените промени на дейността в Китай от Yulong планират да сменят и мястото на своята централа, която вече ще се намира в Ню Йорк. Компанията също така възнамерява да промени името си и да смени част от директорите си, за да се фокусира изцяло върху камъка, който нарича „един от най-документираните скъпоценни камъни в днешни времена“.

Само в сряда над 36 млн. акции на Yulong смениха притежателите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още