IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AB InBev очаква по-кошмарно второ тримесечие

Компанията обяви 32%-ен срив на продажбите за април

14:37 | 07.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Kyle Lam/Bloomberg</em></p>

Снимка: Kyle Lam/Bloomberg

Най-големият производител на алкохолни напитки в света Anheuser-Busch InBev обяви, че второто му тримесечие ще е значително по-лошо от първото за годината, след като приходите са се сринали с 32% през април, тъй като баровете и ресторантите затвориха врати заради пандемията на Covid-19, пише Bloomberg.

Коригираната печалба е спаднала с 14%, докато анализаторите очакваха 15%-но понижение.

През първото тримесечие на годината приходите се свиха с 9,3%, показвайки колко бързо се развива ситуацията. Оттеглянето е особено видимо в Мексико, Южна Африка и Индия, където производителят на Budweiser се сблъска с пълно спиране на производството.

AB InBev се присъедини към конкурентите си Heineken и Carlsberg в отчитането на срив на приходите на своите брандове, след като затворените барове не комепсираха ръстовете на продажбите в магазините на дребно, където потребителите се презапасяваха. Въпреки това за AB InBev кризата е особено болезнена, тъй като компанията се опитва да намали размера на дълга си.

Азия показва ясно колко сериозно е влиянието на коронавирусната пандемия. Budweiser Brewing, регионалното звено на AB InBev там, отчете 41 млн. долара загуба за тримесечието до края на март. За сравнение, миналата година в рамките на същия период тя се радваше на 240 млн. долара печалба, става ясно от представения днес отчет на концерна.

От началото на тази година стойността на акциите на AB InBev се понижи почти наполовина, насочвайки се към най-лошото си годишно представяне от десетилетия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още