IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AB InBev забавя плановете си за разширяване във Великобритания

Компанията е търсила допълнително пространство, за да улесни плановете за разширяване на отдела си в Обединеното кралство, но преговорите са се разпаднали.

21:00 | 11.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Пивоварният гигант Anheuser-Busch InBev SA засега задържа плановете си за удвояване на размера на своето седалище във Великобритания, тъй като растящата несигурност около Brexit оказва влияние върху инвестиционните решения.

Белгийската компания, която стои зад марки бира като Budweiser и Corona, е провела преговори за наемане на цялото допълнително пространство в сградата на лондонския отдел, където тя вече заема четирите най-големи етажа, според източници, пожелали анонимност.

По тяхна информация компанията е търсила допълнително пространство, за да улесни плановете за разширяване на отдела си в Обединеното кралство, но преговорите са се разпаднали.

Липсата на яснота по отношение на Brexit преди крайния срок от 31 октомври е основен фактор в решението за отлагане на подписването, добавят още източниците, цитирани от Bloomberg.

„Тъй като се разрастваме като бизнес, ние винаги търсим алтернативи за оптимизиране на своята дейност и обмисляме различни варианти за това, включително да търсим допълнително офис пространство“, казва AB InBev в изявление по имейл.

Говорителят на Evans Randall Investors, които стопанисват въпросната сградата във финансовия квартал на Лондон, отказа коментар.

AB InBev произвежда по-голямата част от бирата, която продава във Великобритания, в местни фабрики, като използва и местни съставки, така че компанията ще бъде по-слабо засегната от евентуален твърд Brexit, отколкото индустрии като производството на автомобили, които разчитат на вносни части.

Пазарът на недвижими имоти в Лондон се задържа на ниво, което надминава прогнозите след гласуването за Brexit през 2016 г.  Компаниите продължават да наемат офис пространство, докато развитието на въпроса с Brexit е сравнително ограниченo, като това поддържа наемите високи. Все пак пазарът се оказва непостоянен, тъй като изтичането на всеки от предишните срокове за излизане на страната от Европейския съюз е белязано от забавяне.

В началото на тази година AB InBev започна да премества служители в сградата на лондонския отдел от предишния си щаб в Лутън, на около 30 мили северно от Лондон. Имотът, който разполага с технология за лицево разпознаване, бар и полилей, изработен от чаши за бира Stella Artois, има капацитет за повече от 600 работници.

„Искаме да станем по-голяма пивоварна във Великобритания и №1 по отношение на пазарния дял,“ посочва  ръководителят на AB InBev в Обединеното кралство Паула Линденберг в интервю за лондонския вестник Evening Standard.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още