IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Adidas получи помощ от 3,3 млрд. долара, спира плащането на дивиденти

Германската компания за спортни стоки ще обяви резултатите си за първото тримесечие на 27 април

23:21 | 14.04.20 г.
<p>
	<em>Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg</em></p>

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Германската компания за спортни стоки Adidas съобщи, че е получила одобрение за гарантиран от държавата заем в размер на 3 млрд. евро (3,3 млрд. долара), за да смекчи финансовите последици за бизнеса си от разпространението на коронавируса, предава Ройтерс.

Търговията на дребно на компанията пострада от мерките за ограничаване на движението на хората и отлагането или отмяната на големи спортни събития, сред които и Олимпийските игри.

„Днес компанията получи одобрението от германското правителство за участието на KfW, притежаваната от германската държава банка за развитие, в синдикиран револвиращ кредитен инструмент на стойност 3 млрд. евро“, съобщи Adidas.

Заемът включва ангажимент за отпускане на кредит на стойност 2,4 млрд. евро от KfW и на още 600 млн. евро от консорциум, включващ UniCredit, Bank of America, Citibank, Deutsche Bank, HSBC, Mizuho Bank и Standard Chartered Bank.

Едно от условията на синдикирания заем е компанията да спре плащанията на дивиденти за срока на кредита, съобщи Adidas и допълни, че бордът на директорите на компанията е спрял обратното изкупуване на акции на Adidas и е решил да се откаже от краткосрочните и дългосрочните си бонуси за 2020 г.

Компанията допълни, че все още не може да обяви прогнози за цялата 2020 г. и ще публикува резултатите си за първото тримесечие на 27 април. На 11 март, когато взе предвид само удара от Китай, Adidas съобщи, че коронавирусът ще намали печалбата й през първото тримесечие с около 500 млн. долара, припомня Bloomberg. Акциите на компанията са поевтинели с 22% от началото на годината.

KfW задейства кредитна програма на 23 март, за да помогне на компании да се справят с недостига на ликвидни средства. Около 2500 компании са кандидатствали за заеми на обща стойност 10,6 млрд. евро до 3 април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още