IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Adidas ще пусне маратонки с 3D принтирана подметка от есента

Продуктът отбелязва нов етап в производството на спортни стоки

17:46 | 07.04.17 г.
<p>
	3D принтерите на Carbon. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

3D принтерите на Carbon. Снимка: Ройтерс

Компанията за спортни стоки Adidas обяви днес, че ще започне да продава от есента маратонки с подметка, направена с помощта на 3D принтер, минавайки на нов етап в производството на спортни стоки, предаде Франс прес.

Германският производител ще си сътрудничи с младата калифорнийска компания Carbon, която прокарва пътя на новата технология Digital Light Synthesis. Тя позволява с помощта на 3D принтер да се прави междинна подметка от полимерна гума, чувствителна към светлината.

Компанията предлага вече на клиентите си възможност да избират цвят и други характеристики на обувките си, но с новия 3D метод на принтиране ще се произвеждат подметки, които са адаптирани към индивидуалното тегло и движения.

Adidas планира да продаде 5000 чифта такива маратонки тази година и още 100 000 догодина. За миналата година фирмата е произвела общо 360 милиона чифта спортни обувки. 

Компанията не уточнява колко ще струва чифт от новите маратонки, но те ще бъдат продавани във високия ценови клас.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:57 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още