Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Aida възобновява круизните екскурзии от септември

Корабът Aidablu ще напусне Кил на 6 септември за кратко пътуване до Норвегия и Дания.

Aida възобновява круизните екскурзии от септември

Снимка: EPA/JENS BUETTNER

След като круизният оператор AIDA Cruises на Carnival Corp отмени преждевременно началото на сезона заради липса на разрешителни от италианското правителство, сега компанията планира рестарт за началото на септември. Както обяви компанията в Росток, корабът Aidablu ще напусне Кил на 6 септември за кратко пътуване до Норвегия и Дания.

Предвидени са още седемдневни пътувания от Хамбург с кораба Aidaperla на 12, 19 и 26 септември до норвежките фиорди. С изключение на тези пътувания компанията ще удължи прекъсването на круизния сезон, продължил от средата на март, до 30 септември 2020 г., тъй като не всички дестинации за пътуване в Европа все още са в безопасни.

Първоначално кратките пътувания без излизане на сушата трябваше да започнат в Хамбург на 5 август, Росток и Кил трябваше да бъдат добавени по-късно. Тези планове се провалиха поради липсата на разрешителни от страна на Италия. Според Aida Cruises вече има одобрение от Италия за концепциите за рестартиране. В следващите дни Aida Cruises ще проучи детайлите на италианските решения и ще приложи новите изисквания по отношение на “отговорен рестарт на борда”.

Още по темата


За първоначално планирания рестарт на 22 юли Aida беше докарала 750 членове на екипажа от Азия с три самолета/ Множество тестове за коронавируса след кацането вече разкриха дванадесет заразени, които впоследствие бяха изолирани.

Круизните оператори спряха по-голяма част от операторите си през март, след като бързото разпространение на коронавируса принуди много страни да наложат блокади и ограничения на пътуванията.

По-рано през юли конкурентите Royal Caribbean Group и Norwegian Cruise Line Holdings обявиха, че обединяват усилията в помощ на изготвянето на стандарти за сигурност, така че да опазят бизнеса си по време на пандемията.

Отвъд нарастващия брой нови случаи на заразени с коронавирус в редица страни по света, хората, които потенциално биха заминали на круиз, могат да се притесняват от повтаряне на сценария с круизния кораб, който се превърна в едно от първите големи огнища на Covid-19, докато беше на път по-рано тази година.
 

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Пътят на дървесината до електрическа китара