IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Hugo Boss се сриват с над 8%

Компанията за модни стоки намали прогнозата си за приходите и печалбата

12:33 | 24.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Geetty Images News</em></p>

Снимка: Geetty Images News

Финансовото представяне на германския моден концерн Hugo Boss е засегнато от сложната пазарна среда. След по-слабия старт на годината от очакванията на важни пазари, като САЩ и Китай, листнатата на Mdax компания се отказа от своята средносторочна прогноза и обяви, че очаква спад на оперативната печалба за текущата година. След съобщението късно във вторник акциите се сринаха в търговията на Xetra с почти 20 на сто. Към 11,40 часа днес книжата се търгуват с понижение от 8,67% до 52,33 евро за брой.

Коригираната спрямо специални елементи печалба преди лихви, данъци и амортизации (EBITDA) се очаква да намалее през текущата година в ниския двуцифрен процентов диапазон, не на последно място и заради високите инвестиции. За да се противопостави на пазарния спад, Hugo Boss възнамерява да адаптира по-силно цените си в Азия и особено в Китай до тези в Европа и Америка.

Освен това в САЩ ще бъде ограничена дистрибуцията на основната марка Boss, за да се „противопостави компанията по най-добрия начин на тамошната пазарна среда, която се отличава със сериозни отстъпки“. Намаляването на разходите е успявало досега само частично да компенсира тези ефекти.



Очаква се приходите от продажбите през 2016 г. да нараснат без валутни ефекти в ниския единоцифрен диапазон, обяви още Hugo Boss. За тази цел компанията възнамерява да отчете стабилен растеж в региона на Европа. В средносрочен план концернът иска да повиши отново продажбите и да подобри  маржовете си. Целта за постигане на коригиран марж на печалбата преди лихви, данъци и амортизации от 25% към 2020 г. обаче вече няма да може да бъде постигната, пояснява производителят.

От няколко тримесечия ситуацията в Hugo Boss не е особено оптимистична. По време на конферентен разговор с инвеститорите още през ноември главният изпълнителен директор Клаус-Дитрих Ларс показа неувереност в резултатите, припомня DPA. Той обяви, че приходите през 2016 г. ще са под дългосрочната цел за висок едноцифров процентен растеж. Ларс добави, че компанията може да не достигне скоро целта си и за маржа.

Пълни финансови резултати за 2015 г. Hugo Boss ще представи на пресконференцията си на 10 март. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още